Viyana’da Işıltılı Bir Akşam

Aralık 11, 2019
7:30 pm
Viyana'da Işıltılı Bir Akşam
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall
Viyana’da Işıltılı Bir Akşam
Gedik Sanat

Gedik Filarmoni Orkestrası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konser Serisine, Viyana Okulunu oluşturmuş veya ondan etkilenmiş olan bestecilerin yaylı orkestra için yazdıkları eserlerden oluşan bir seçkiyle misafir oluyor. Oda müziği konusundaki idealist ve yenilikçi projeleriyle dikkat çeken Gedik Filarmoni Orkestrası Başkemancısı Önder Baloglu liderliğinde gerçekleşecek konser, yapı ve sunum olarak alışılmış kalıpların dışına çıkıyor.

 

Gedik Filarmoni Orkestrası’nın yaylı sazlar grubunun yer alacağı konserde Mozart ile Webern üzerinden Birinci ve İkinci Viyana Okulu stillerini karşılaştırma imkânı bulacağız.

 

Anton Webern’in Langsamer Satz adlı eseri konserde yaylı orkestra halinde Türkiye’de ilk kez çalınacak. Aynı zamanda M. Karlowicz’in Yaylı Orkestra için Serenat Op. 2 adlı eserinin de Tükiyede’ki ilk seslendirmesi yapılacak. Johann Strauss’un 1001 Gece Masalları eserindeki Intermezzo bölümü, bestecinin doğu etkisindeki eserlerine bir örnektir. Mozart’ın Serenata Notturna ve Schubert’in Keman için Rondo eseriyle tamamlanan program ile Klâsik Dönemden 20. Yüzyıla kadar uzanan bir yelpazede Viyana etkisindeki müzikleri dinleyebileceksiniz.

 

 

 

 

PROGRAM

 

Franz SCHUBERT

“Keman ve Yaylılar için Rondo” 1816 D. 438, 1816

Wolfgang Amadeus MOZART

“Serenata Notturna” 1776, K. 239, Yaylı Orkestra için

Johann STRAUSS II

“Binbir Gece: Intermezzo” Orkestra için

Anton WEBERN

“Langsamer Satz” 1905, Yaylı Orkestra için

Mieczyslaw KARLOWICZ

“Yaylılar için Serenat” 1897, Op. 2, Yaylı Orkestra için *

 

* Türkiye Prömiyeri

Share:
Gedik Sanat. Tüm hakları saklıdır. All rights reserved. © 2019.